top of page

Fånga Göteborgs bästa solnedgång

Den absolut största skillnaden mellan Stockholm och Göteborg är att stockholmarna dessvärre inte har chans att se solen gå ner över havet. Denna lyx besitter dock göteborgarna och de som väljer att besöka staden. Vi kan inte komma på något mer romantiskt än att sitta på en uteservering med en lagom kall drink och se solen försvinna ner i havet bakom Älvsborgsbron.

I detta inlägg serverar vi på ett silverfat Göteborgs två bästa uteserveringar för dig som vill fånga en magisk solnedgång på en restaurang eller bar, samtidigt som du avnjuter en härlig måltid eller bara något gott att dricka.





Skanshof

Skanshof Göteborg Uteservering

Skanshof är Göteborgs senaste tillskott på restaurang- och barscenen, och den har blivit en populär (om inte den mest populära) plats för att se Göteborgs fantastiska solnedgång. Här har du också möjlighet att njuta även av eftermiddagssolen på den enorma uteserveringen.


Under seneftermiddagen börjar lokalen fyllas av människor som vill dricka drinkar på en uteservering och njuta av dagens sista solstrålar. Mot kvällen söker sig gästerna allt som oftast upp på deras terrass där musiken höjs och stämningen likaså. Helt enkelt ett perfekt val för dig som vill njuta av solen och se solnedgången i centrala Göteborg!


Läs mer och se öppettider här


Schnitselplatz Lagerhuset

Lagerhuset Göteborg Uteservering

En klassisk mötespunkt som för många är en given plats att fånga sommarens solnedgångar. Här flödar den kalla ölen i sejdlar som aldrig verkar vilja ta slut och stämningen är alltid på topp.


Ej att förakta är att du dessutom kan njuta av solen hela dagen då Lagerhuset är an av de restauranger med flest soltimmar i hela Göteborg! Ta med polarna, bänka er i solen och njut av en av sommarens trevligaste uteserveringar.


Läs mer och se öppettider här


Kom ihåg att ni hittar alla uteserveringar och deras soltimmar på vår hemsida. Hitta ditt nya favoritställe idag!


Comments


bottom of page