top of page

Uteserveringar på West Pride

Varje år hålls West Pride i Göteborg. West Pride en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation.

På Soltimmen listar vi de mest solsäkra uteserveringarna i Göteborg under West Pride!


West Pride Uteserveringar

Detta viktiga evenemang är en uppskattat runt om i hela landet. Vi på Soltimmen hoppas givetvis att West Pride kommer drunkna i kärlek och sol! Om tillfälle uppstår rekommenderar vi att ni besöker ett par riktiga pärlor i stan och kring långgatorna där ni givetvis beställer den mest färgglada drinken ni kan hitta i menyn.


Om solen visar sig under Prideveckan kommer nedanstående restauranger med tillhörande uteserveringar inte göra er besvikna!


Uteserveringar med sol runt Järntorget


Brewers Bar

Här har ni stället för er som älskar lokala öler, suröl och IPA. Ölmenyn ändras ständigt på Brewers Bar, och det märks att personalen lägger ner sin själ i detta hantverk. Mellan 15:30 och 18:30 är uteserveringen dränkt i sol och platserna fylls snabbt upp av törstiga göteborgare. Ett hett tips för dig som vill starta pride veckan i Göteborg med riktigt bra öl, och du, glöm inte testa deras grymma pizza!


Läs mer och se öppettider här


Byns Bistro

På Byns Bistro har göteborgarna druckit öl och lyssnat på livemusik i åratal. Stämningen är alltid på topp, och på deras härliga uteservering kan man njuta av solen fram till 17:00. Tack vare sitt läge, mitt på tredje långgatan, har ni dessutom nära till helgens avslutningsfest.


Bärs, sol och livemusik. Ett perfekt ställe att festa under West Pride helt enkelt!


Läs mer och se öppettider här


Zamenhof

Zamenhofs uteservering i Göteborg

På Esperantoplatsen hittar ni klassikern Zamenhof som har hjälpt Göteborgare att bättra på sin solbränna i många år. Inne i lokalerna hittar ni grym mat, öl till schyssta priser, goda drinkar, bra musik och ett stort arkadrum. På deras uteservering hittar ni en massa sittplatser, sol fram til 21:00 och riktigt skön stämning!


Dyk in på Zamenhof så får ni både en solsäker uteservering och gångavstånd bort till långgatorna inför West Prides officiella avslutningsfest på Auktionsverket Kulturarena.


Läs mer och se öppettider här


Uteserveringar med sol i Centrum


Bee Bar

Bee Bar West Pride

Bee Bars uteservering mitt i centrala Göteborg


På Bee Bar står kärlek, jämnlikhet och underbar stämning i centrum. Här vajar Pride flaggan året om och lockar festsugna människor i alla åldrar. Vi föreslår att ni inleder helgen festligeheter här med en prisvärd lunch och lite härliga drinkar innan ni rör er vidare mot föreläsningarna och festerna runt om i staden. Här skiner solen på uteservering mellan 14:00 och 18:00, perfekt för en härlig eftermiddag! Och varför inte komma tillbaka till dansgolvet som håller öppet fram till 03:00 på helgerna?


Läs mer och se öppettider här


Odyssea In Loco

På sin underbara uteservering, belägen på hörnan mot Parkgatan, bjuder Odyssea In Loco på härlig stämning hela dagen och sol fram till 17:00. Här serveras det en mängd olika öl och käk till bra priser. Här befinner ni er mitt i centrum, med närhet till både långgatorna och avenyn. Ett perfekt ställe att börja veckans firande på!


Läs mer och se öppettider här


Signore

För alla Pride-firare som älskar vin och grym italiensk mat så är Signore det självklara valet! Här kan ni njuta av solen fram till 19:00 med en bit mat innan ni rör er vidare mot fortsatta festligheter. Ett hett tips till alla medelhavsfantaster!


Läs mer och se öppettider här


VasaBar

Billig bärs och sol fram till 20:00. Det finns knappt något bättre ställe att slå sig ner på under West Pride än VasaBar, belägen mitt i Vasastan. Ta på solkrämen, klä dig i dina mest färglada kläder och skapa din egen sommarkänsla här, mitt i centrala Göteborg!


Läs mer och se öppettider här


Kom ihåg att ni hittar alla uteserveringar och deras soltimmar på vår hemsida. Hitta ditt nya favoritställe idag!

Comments


bottom of page